aragonario

📚 Los seminarios para el profesorado de lengua aragonesa y catalana han finalizado este año antes de tiempo, pero su espíritu de enseñanza y dinamización de las #LenguasdeAragón sigue muy vivo.

🎥Hoy queremos rendir un homenaje a sus participantes 👇👇👇

#Aragonés #Catalán

🏞️ @aragonturismo lanza la campaña Rincones singulares #cercadecasa, con interesantes propuestas para conocer y visitar sin salir de la provincia.

Y una alternativa para cuando se pueda viajar libremente entre las 3 provincias aragonesas ¡Toma nota!

👉 https://tinyurl.com/ybsmsdqw

3
Leer más ...

agora

blog agora

L'Aragones, un patrimonio común

catedra

vidal

CTP

chisla radio

cátedra

academia

catedra

poctefa

· MARIA PILAR SERRES DE L’IES MATARRAÑA FINALISTA DEL CONCURS FICCIONS

L’IES Matarraña ha participat al concurs literari en català Ficcions i l’alumna de 4r d’ESO Maria Pilar Serres ha quedat finalista i ha rebut el Premi Territorial del Matarranya. Els organitzadors són l’AMI, l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació de proximitat que abarca diferents mitjans de Catalunya, València, les Illes Balears i Aragó.

Dels 3800 alumnes participants, el relat «Curial e Güelfa» de l’alumna va resultar entre els 146 finalistes i el passat 21 de maig va rebre el premi en un acte al Cosmo Caixa a Barcelona. La història està centrada principalment durant la Guerra Civil a la comarca del Matarranya i, tot i ser ficció, apareixen alguns records familiars dels iaios de l’autora i paratges de la comarca, a més de tenir un ric vocabulari i expressions del Matarranya.

L’IES Matarraña és el primer institut d’Aragó que es presenta a este concurs. La participació ha tingut lloc a través de l’assignatura de català de 4r d’ESO amb la professora Pepa Nogués. Al llarg del curs esta professora organitza amb els alumnes com a pràctica de l’assignatura de català un programa de ràdio que s’emet a Ràdio Matarranya, un dels mitjans socis de l’entitat organitzadora del concurs, que els va animar a participar-hi.

Ficcions és un concurs literari que es planteja com un joc d’escriure en el qual cada participant escull un començament d’entre els proposats i ha de publicar un capítol al mes durant tres mesos al web del concurs. Tots els relats estan disponibles a internet i els lectors poden també dir la seua.

Des del centre es valora molt positivament la participació en este tipus de concursos ja que les habilitats lingüístiques són molt imporants al currículum de l’ESO i són transversals a totes les matèries. Per això, és molt interessant la motivació a escriure com una manera, a més, d’incentivar la lectura.

Si us hue quedat amb ganes de llegir el relat, aquí teniu l’enllaç:

https://www.ficcions.cat/ficcions/historia_detall.php?id=104074

 

 


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn