aragonario

aragon-on

aragon-on

📚Hoy #DiaDelLibro2021, los #libros salen a la calle: Parque Grande José Antonio Labordeta en #Zaragoza, Plaza de Navarra en #Huesca, Plaza del Torico en #Teruel...
Además puedes ojearlos en librerías y en http://aragon.ebiblio.es, donde estrenamos colección de libros en aragonés.

2

📚El Parque Grande José Antonio Labordeta se llena de público para disfrutar del #DiaDelLibro

En las próximas semanas el @GobAragon lanzará su línea de ayudas por 165.000 € para el sector, al que el consejero @felipeFaci ha reiterado su apoyo.

@victorlucea @flibrozaragoza

4
Leer más ...

agora

blog agora

Aragón 3L

Aragón Natural

catedra

vidal

CTP

chisla radio

cátedra

academia

poctefa

DIA INTERNACIONAL DE LA LLENGUA MATERNA A L’IES BAJO CINCA

“El món és un mosaic de visions i cada visió és explicada per una llengua. Cada vegada que desapareix una llengua, desapareix una visió del món”

David Crystal (lingüista)

El Dia Internacional de la Llengua Materna se celebra tots els anys el 21 de febrer amb l’objectiu de promoure el multilingüisme i la diversitat cultural.

Molts de nosaltres, des que naixem fins que morim, parlarem la mateixa llengua: la que aprenem de petits, la que parlen els nostres pares i els nostres avis. No obstant això, moltes persones a tot el món parlen idiomes que estan en perill de desaparició; amb la qual cosa hauran d’aprendre una nova llengua per poder desenvolupar les seves activitats quotidianes (estudiar, treballar, etc.) i només podran parlar el seu idioma matern amb els seus pares i avis.

Des del Departament de L. Catalana de l’IES Bajo Cinca ens hem volgut també afegir a celebrar aquest dia, mitjançant el desenvolupament d’algunes activitats per destacar la importància i el respecte a totes les llengües. Hem parlat de la llengua materna de cadascú, de la nostra pròpia llengua, com a part de la nostra identitat com a persones, i que com a tal, ha de ser conservada i respectada.

Partint de la celebració d’aquesta jornada, s’ha treballat el tema a l’aula amb els alumnes de català de tots els cursos, reflexionant i analitzant sobre les diferents llengües que estan presents al nostre centre, cercant informació sobre el terme “llengua materna” i explicant què representa per a ells. A més a més, a diferents classes s’han elaborat diversos materials relacionats amb el lèxic del Baix Cinca, fent visible la gran diversitat lingüística i cultural que existeix entre l’alumnat del nostre centre, ja que provenen de molt diverses poblacions de la comarca.

Departament de Llengua Catalana

 

Notícia completa al web del centre: http://iesbajocinca.catedu.es/dia-internacional-de-la-lengua-materna/nggallery/thumbnails/page/1


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn