INICIO DE LOS SEMINARIOS DE LENGUA CATALANA Y ARAGONESA

La pasada semana se iniciaron, un curso más, el Seminari autonòmic per als professors/es de Llengua catalana, que se celebró el día 23 de octubre, y el Seminario ta profesors/as de Luenga aragonesa, que lo hizo el 25 de octubre.

El seminari de català va comptar amb la presència de Francho Beltrán, cap de servei de la Direcció General de Política lingüística, que va fer un repàs de l’evolució de les llengües pròpies d’Aragó i de la situació actual, a més de contestar a totes les qüestions plantejades pel professorat. Així mateix, La Direcció General va entregar a tots els assistents un exemplar del llibre Records per a la pau, de José Ramón Bada Panillo.

O Seminario ta profesors/as de Luenga aragonesa contó con a presenzia de Francho Beltrán, chefe de servizio d’a Direzión Cheneral de Politica Lingüística, qui presentó, informó e dialogó con os miembros de dito seminario sobre diferens custions d’a impartizión de l’area o materia de Luenga aragonesa. A Dirección Cheneral de Politica Lingüística entregó á os asistens o libro Simién d’umanistas, de Chesús Aranda, Premio Arnal Cavero 2018 d’o Gobierno d’Aragón. Amás, a colla de recreyazión istorica Asoziazión Caballers d’Exea fizió plegar á os miembros d’o seminario a obra Rei de reis: Alifonso I: o rey batallero.

 

 


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn