aragonario

🎙️🎥 El #Homenaje a #JoaquínCarbonell se completa con la edición de un libro y un documental con los que se rinde tributo a un músico poliédrico.

Más info 👉 https://tinyurl.com/yyfldx9t

@victorlucea @CulturaAragon @AuditorioZGZ @zaragoza_es @sarafernandezcs #Música #CulturaSegura

🗣️ "La mejor manera de honrar la memoria de #JoaquínCarbonell es a través de la producción de un evento musical", ha dicho el director general de #Cultura, @victorlucea, en la presentación del concierto-homenaje que se celebrará el 21 de enero en el @AuditorioZGZ.

@CulturaAragon

Leer más ...

agora

blog agora

Aragón 3L

Aragón Natural

catedra

vidal

CTP

chisla radio

cátedra

academia

catedra

poctefa

L’IES MATARRAÑA CELEBRA EL DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES

Amb motiu del 26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües, el departament de Llengua Catalana de l’IES Matarraña ha organitzat diverses activitats que s’han allargat durant tot el mes d’octubre.

La primera activitat que han portat a terme ha estat “Paraules del Matarranya” per tal d’apropar l’alumnat a la cultura oral tradicional de comarca. Es va presentar el treball del  grup de facebook del mateix nom a través d’una videoconferència amb una col·laboradora habitual del grup, Isabel Tafalla de Vall-de-roures, que sovint publica paraules antigues, refranys i dites que recorda de sons iaios i pares. Van participar tots els nivells educatius de l’ESO en diferents sessions i casdascú es va centrar en un aspecte: memòria oral, lèxic específic i frases fetes.

D’esta manera, es va voler fer un reconeixement als participants d’este grup de facebook, Paraules del Matarranya, que dia rere dia publiquen expressions de la nostra llengua que gairebé han quedat en l’oblit per tal d’ajudar a conservar-les.

 

Per la seua banda, l’alumnat de 2n de Batxillerat va rebre la visita del politòleg canadenc Dr. Remi Carbonneau, que es troba a la zona investigant la situació del català i l’aragonès a Aragó i els va parlar sobre la posició de les llengües minoritàries al món.

L’alumnat es va quedar molt sorprès de vore com una persona del Quebec (al Canadà) parlava perfectament el català i s’interessava per la nostra llengua. Ara treballa a Alemanya en una fundació per la conservació d’una llengua minoritària, el Sòrab procedent dels eslaus, i pensa que amb les llengües pròpies d’Aragó es poden agafar exemples de bones pràctiques per aplicar-les allí. Durant la trobada, Carbonneau els va exposar els aspectes semblants i les diferències des del punt de vista de la sociolingüística entre la situació de les llengües pròpies a Aragó i una llengua minoritària a Alemanya com és el sòrab.

Va ser una visita molt grata per l’alumnat de la qual van aprendre molt i van poder prendre consciència del gran tresor que tenen al Matarranya amb la seua llengua.

 


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn