ARRANQUEN ELS SEMINARIS DE PROFESSORAT DE LLENGÜES PRÒPIES D’ARAGÓ/PRENZIPIAN OS SEMINARIOS DE PROFESORATO DE LUENGAS PROPIAS D’ARAGÓN

ARRANQUEN ELS SEMINARIS DE PROFESSORAT DE LLENGÜES PRÒPIES D’ARAGÓ MIRANT A EUROPA I A LES NOVES TECNOLOGIES AUDIOVISUALS

El passat dijous 13 de novembre va tenir lloc la primera sessió del Seminari de professors/es de català i del d’aragonès  que va comptar amb dos conferències-taller molt innovadores: eTwinning per a professorat de Lengües Pròpies, a càrrec de José Mas, assessor del CARLEE i embaixador d’eTwinning; i Eines didàctiques audiovisuals per a l’aula, de la mà de Graciela de Torres, assessora de la Direcció General de Política Lingüística del Gobern d’Aragó.

Enguany per adaptar-se a les mesures sanitàries per la crisi de la Covid, totes les sessions seran online. Donat que era la primera sessió, va tenir lloc també l’acte d’inauguració a càrrec de José Ignacio Susín, Director General de Política Lingüística del Govern d’Aragó i del Cap de Servei, Francho Beltrán. En representació del Centre de Professorat de Monzón, organitzador del Seminari de Català, va assistir-hi l’assessora tècnica Belén Palús.

La presentació de la plataforma virtual europea eTwinning tenia com a objectiu animar els centres escoles que imparteixen llengües pròpies a organitzar activitats col·laboratives amb altres centres d’Aragó, d’Espanya i, fins i tot, d’Europa. Per això, van assistir també a la presentació de la sessió Inmaculada Medina, en representació d’eTwinning España, des de Madrid, i Íker López per part d’esta institució a Aragó.

Per la seua part, en la segona conferència, es va aprofundir en les possibilitats de les noves tecnologies audiovisuals i les xarxes socials com a recurs didàctic per treballar a l’aula.

Les dos ponències van ser molt pràctiques i dinàmiques, fins i tot van penjar vídeos a Instagram amb el hastag #SeminarioLenguas fets durant la sessió. Esta primera sessió s’ha realitzat de manera conjunta pel professorat de les dos llengües pròpies d’Aragó. Les tres següents es desenvoluparan per separat i estaran dedicades als autors i autores de la literatura catalana d’Aragó, la millora de la competència de l’expressió oral i a l’exposició de propostes didàctiques per part del professorat participant.

En total seran 12 hores de formació i s’hi han inscrit 36 professors/es dels centres educatius des d’Infantil fins a Batxillerat, una xifra inferior a les edicions passades derivat de la situació de crisi sanitària. Al gener s’ofertarà una activitat formativa complementària per realitzar projectes intercentres.

 

 

PRENZIPIAN OS SEMINARIOS DE PROFESORATO DE LUENGAS PROPIAS D’ARAGÓN MIRANDO TA EUROPA E T’AS TEUNOLOCHÍAS D’A COMUNICAZIÓN.

O chueus 13 de noviembre se fizió a primera sesión d’o Seminario de profesors/as d’aragonés e catalán d’Aragón con dos autividaz muito innovaderas: eTwinning ta profesorato de Luengas Propias, a cargo de José Mas, asesor d’o CARLEE e embaxador de eTwinning; e Ferramientas audiovisuals ta ra comunicazión educativa, por parti de Graciela de Torres, asesora d’a Direzión Cheneral de Politica Lingüistica d’o Gubierno d’Aragón.

Iste curso, ta adautar-se a ras midas sanitarias por a crisis d’a Covid, todas as sesions se ferán online. Como yera a primera sesión, tenió lugar tamién l’auto de presentazión, a cargo d’o Direutor Cheneral de Politica Lingüistica d’o Gubierno d’Aragón e o Chefe de Servizio, Jose Ignacio López Susín e Francho Beltrán. En representazión d’o Zentro de Profesors “Ana Abarca de Bolea” de Uesca, organizador d’o Seminario d’aragonés,  i estió ro asesor responsable Lois Cavero.

A presentazión d’a plataforma virtual eTwinning teneba l’obchetivo d’alentar a os zentros que imparten luengas propias a parar autividaz de conchunta con atros zentros d’Aragón, a resta de l’Estau e mesmo d’Europa. Por ixo asitió tamién á ra presentazión d’a sesión Inmaculada Medina, en representazión d’eTwinning España, dende Madrid, e Íker López, por parti d’ssta instituzión en Aragón.

D’otro costau, en a segunda conferenzia se quereba afondar en as posibilidaz d’as nuevas teunolochías audiovisuals e os retes sozials como recursos didauticos ta treballar en l’aula.

As dos ponenzias estioron muito prauticas e dinamicas, mesmo se penchoron videos en Instagram con o hastag #SeminarioLenguas feitos durante a sesión. Ista primera sesión s’ha feito de traza conchunta con o profesorato d’as dos luengas propias d’Aragón. As tres veniens se desempolicarán deseparatas e estarán adedicatas a ra soziolingüistica, á ras metodolochías autivas e a ra esposizión de propuestas didauticas por parti d’o profesorato partizipán. En total, serán 12 oras de formazión.

 

 


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn