ELS ESTUDIANTS BRUNO AGUILAR I LOUBNA JADDI AMB ELS SEUS PROFESSORS SÓN GUANYADORS DEL PREMI TERRITORIAL D’ARAGÓ DEL CONCURS AMIC-FICCIONS

Durant l’acte de llliurament dels premis literaris Amic-Ficcions el jurat va atorgar el Premi a la Millor Història d’Aragó a Bruno Aguilar, estudiant de 2n de Batxillerat de l’IES La Llitera a Tamarit de LLitera, i la 2a Millor Història d’Aragó a Loubna Jaddi, estudiant de 3r d’ESO de l’IES Matarraña de Vall de Roures. A més, també van ser guardonats com a Professor més Motivador d’Aragó els professors de català ex aequo d’ambdós instituts respectivament: Germà Ferrer i Pepa Nogués.

Cal destacar que en esta 13a edició com a novetat s’ha constituït el premi territorial específic pels centres aragonesos. Així ho va comunicar en la seua intervenció en l’acte José Ignacio López Susín, Director General de Política Lingüística del Govern d’Aragó.

Més de 400 finalistes i professors van seguir l’acte que, en esta edició, com l’any passat, va ser a on line a causa de la situació excepcional per la crisi del coronavirus. Tot i no ser presencial no van faltar les emocions i les felicitacions. Alumnat i professorat dels dos centres d’Aragó finalistes es van connectar abans per intercanviar les seues experiències i desitjar-se sorts.

La participació d’Aragó al concurs es va iniciar ara fa 3 anys de la mà de l’IES Matarraña i des d’aleshores s’han incrementat els participants fins que este curs s’hi han presentat 2 centres i 75 alumnes. El professorat participant valora molt positivament la participació en el concurs perquè és una forma molt motivadora de treballar l’expressió escrita, principalment, però també la resta de competències comunicatives.

El concurs està organitzat per l’associació AMIC que aplega més de 400 mitjans de comunicació de proximitat. En esta edició 2.973 alumnes registrats de 223 centres educatius dels diferents territoris del domini lingüístic del català.

 

Intervenció de José Ignacio López Susín

José Ignacio López Susín va donar les gràcies a l’IES Matarraña per ser l’escola pionera “que ha obert el camí” de participar en aquest concurs “que difícilment tornarà enrere” i també va agrair a l’IES La Llitera per sumars’hi. A més, es va dirigir als alumnes per recordar-los que “participar en aquest concurs els permet compartir idees i sentiments”, alhora que mostrar que hi ha molt talent de futur.

 

“Llac entre muntanyes”, per Bruno Aguilar

El jurat va destacar el relat anomenat “Llac entremuntanyes” de Bruno Aguilar, alumne de l’IES La Llitera, per una “escriptura fluida i amb un punt d’ironia en els diàlegs que fa la lectura còmoda i lleugera mentre endinsa al lector, sense que se n’adoni, en una rocambolesca relació entre els personatges humans i animals protagonistes de la història”.

Bruno Aguilar ens explica la seua experiència en el concurs:

Per seguir la seua història: “Llac entre muntanyes”

 

“L’assassí que estimava els llibres”, de Loubna Jaddi

L’alumna Loubna Jaddi i la professora Pepa Nogués de l’IES Matarraña

El jurat va destacar la història “L’assassí que estimava els llibres”, de Loubna Jaddi de l’IES Matarraña de Vall-de-roures, “per un bon relat de misteri i intriga, el qual barreja el món dels somnis i la realitat. La història aconsegueix captivar al lector combinant suspens i terror a través de cada capítol, amb un final colpidor”.

 

En el següent vídeo, l’alumna ens explica la seua experiència:

Per seguir la seua història: “L’assassí que estimava els llibres”

 

 

Al segïüent enllaç podeu seguir l’acte complet de lliurament dels premis:


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn