FICCIONS 2020-21: L’AVENTURA DE CREAR HISTÒRIES A L’IES LA LLITERA (TAMARIT) I A L’IES MATARRAÑA (VALL DE ROURES)

El concurs AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busca impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants, així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Prenent cinc inicis de novel·la (El secret del Bosc Vell de Dino Buzzati, Uns quants dies de novembre de Jordi Sierra i Fabra, La Faula de Guillem de Torroella, L’assassí que estimava els llibres de Martí Domínguez i Sobre la terra impura de Melcior Comes), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega, tant individualment com en grup de fins a tres persones.

Malgrat que ha estat un any complicat a causa de la crisi actual de la Covid-19, el concurs literari “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries” ha mantingut la seua alta participació amb un total de 2973 alumnes registrats de 223 centres educatius de Catalunya, Illes Balears, País Valencià, Andorra, Aragó i Perpinyà. A més, per primer cop, s’han unit al concurs literari 47 estudiants de La Llitera i s’ha consolidat la participació en El Matarranya amb 28 inscrits.

Al curs 2018-2019, dels 3800 alumnes participants, el relat Curial e Güelfa, de l’alumna de 4r d’ESO Maria Pilar Serres, de l’IES Matarraña, va resultar entre els 146 finalistes i va rebre el Premi Territorial del Matarranya en un acte al Cosmo Caixa a Barcelona. La història està centrada principalment durant la Guerra Civil a la comarca del Matarranya i, tot i ser ficció, apareixen alguns records familiars dels iaios de l’autora i paratges de la comarca, a més de tenir un ric vocabulari i expressions del Matarranya: «Curial i Güelfa», de María Pilar Serres, (Ficcions 2018-2019).

 

BONA SORT ALS NOSTRES PARTICIPANTS!

 


CompartirEmail this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn